Kaffe, om kaffet och kaffe-guide

Vi väljer kaffe med omsorg. Ett bra café ska självklart ha ett gott kaffe. Men kaffe kan vara så mycket mera än bara en kopp varm svart dryck. Det är en helt egen värld som finns att upptäcka.

Hos Trosa Å café finns 3 sorters kaffe, De Luxe, Centopercercento och Extra Aroma. Läs mer om kaffesorterna längre ned på den här sidan.

Att köpa en kopp kaffe kan vara väldigt enkelt om man vet man man vill ha. Om du känner dig osäker i djungeln av kaffe som numera serveras på de flesta caféer så har vi skapat en kaffe-guide.

Trosa Å café - Kaffe Guide

Klicka på bilden för att se full storlek.

 

Våra kaffe sorter

Caffe Mauro – De Luxe (Espresso bönor)

En blend komponerad av de bästa Arabicabönor i kombination med ca 30% av de bästa Indiska Robustabönorna. De fantastiska Brasilianska Arabicabönorna som är en perfekt bas för blandningar, i kombination med de bästa Asiatiska Robusta bönorna ger kaffet toner av choklad och kryddighet. En bouquet av frukt och sötma samt en lätt ton av syra kommer från den höga andelen av väldoftande Costa Rica och Salvador Arabica bönor (totalt fem olika Arabicasorter i denna blandning). Resultatet blir en aromatisk, sammetslen blend med stor, fruktig bouquet och med en touche av choklad. Läs mer på officiella sidan hos Caffe Mauro.

 

 

BÄST I BLINDTEST!

Hösten 2003 gjordes ett blindtest av espressosorter under Svensk Mjölks stora latteturné ”Master of Latte”. Testet gick till så att de som var intresserade att medverka, skickade in sin espresso och sedan gjorde tre av Sveriges duktigaste baristor med Matts Johansson, espressoexpert, samt Svensk Mjölks representant i spetsen, blindtest två dagar i rad. Bägge dagarna valde samtliga i testpanelen De Luxe som förstahandsval!
Intressant är också att de alla valde olika andrahandsalternativ.

 

Caffe Mauro – Centopercento (Espresso bönor)

En blandning av de bästa Arabicabönorna från Syd- och Centralamerika. Syran och den balanserade kroppen från El Salvadorkaffe är perfekt blandade med fruktigheten och en svag vaniljkaraktär från Costa Rica bönor. En 100 % Arabica blend med härlig arom, bra kropp och typiska toner från syran. Centopercento är ett kaffe för alla kaffegourmeter . Avnjutes med fördel likaväl som en fin lång kaffe, som en god espresso. Läs mer på officiella sidan hos Caffe Mauro.

 

 

 

JB – Extra Aroma (Vårt bryggkaffe)

Extra Aroma är ett mörkt rostat, fylligt och aromatiskt kaffe som är gjort på de finaste bönor såsom Santos pärlböna, Kenya AA, Sumatra och Monsun Malabar – allt för att ge dig ett riktigt bra bryggkaffe.